Skip to main content

Hersenmist

blog mist 375 281px

Geschreven door een cliënte van 20 jaar.
 
Ik heb nu ongeveer een jaar massagetherapie van Miriam. Daar ben ik begonnen omdat mijn handen maar niet stopten met trillen. Ik had enorm veel spanning in mijn lichaam en had te weinig energie voor bijvoorbeeld yoga.
Wat context: ik heb nu bijna twee jaar last van long-covid. Dit uit zich bij mij vooral in extreme vermoeidheid en 'hersenmist". Toen ik voor het eerst bij Miriam kwam was ik heel erg ziek.
Miriam heeft mij enorm geholpen en daar ben ik dankbaar voor. Ze is absoluut een groot onderdeel van mijn weg naar herstel.
Toen ik voor het eerst bij haar kwam, was ik enorm ver verwijderd van mijn lichaam. Alsof ik door een dakraam meekeek. Massagetherapie maakte dat de spanning uit mijn spieren verdween en ik meer landde in mijn lichaam. Dit klinkt misschien wat zweverig, zeker voor iemand die yoga en meditatie niets vindt. Toch is het de enige manier waarop ik het kan omschrijven. Doordat ik mij bewuster ben van mijn lichaam, ben ik eerder gealarmeerd wanneer het slechter met mij gaat en ik voor rust moet kiezen. Ook heb ik meer energie gekregen.
 
De afspraken zijn voor mij persoonlijk enorm fijn om mijn progressie in de gaten te houden. Als ik nu terugdenk aan een jaar geleden, kan ik mijn eerste afspraak goed herinneren. Vooral hoe slecht het mij ging en dat in vergelijking hoe het nu met mij gaat. Ik heb al veel progressie gemaakt en dat is hoopvol voor de toekomst. De afspraken zijn een goed referentiepunt, omdat je je echt bewust bent wat er omgaat in je lichaam.
 
Naast de massagetherapie is Miriam ook een enorm vriendelijke vrouw die het beste met je voor heeft. Ze denkt mee en heeft fijne adviezen. Ook stelt ze vragen die je aan het denken zetten over wat er precies in je omgaat. Bijvoorbeeld: ik vertelde over een zware week met veel teleurstelling. Waarna ze vroeg waar ik dat in mijn lichaam voelde. We gingen aaan de slag en aan het einde van de sessie was het gevoel veel minder "zwaar". Daarnaast bespreken we wat ik zelf kan doen om mij beter te voelen.
 
Ik zou massagetherapie zeker aanraden. Ik denk dat het voor enorm veel klachten bruikbaar is. Of het nou vermoeidheid, spanning of iets anders is. Iedereen heeft er iets aan om je lichaam te leren kennen en pijn te verlichten.