Skip to main content

Thuiswerken

 
laptop werk 375 281px
Met je laptop aan de keukentafel of misschien heb je een ruimte over in huis en heb je daar een werkruimte gecreëerd.
Feit is dat veel mensen al langere tijd thuiswerken. Meer online overleg en geen loopje meer naar het bureau van je collega om wat te vragen. Daarnaast maakt thuiswerken de scheidslijn tussen privé en werk dun. Herkenbaar?
Zit je werkdag erop, laptop dichtgeklapt en de omgeving blijft hetzelfde. Geen ritje naar huis om je werkgedachten los te laten.
Bij mij in de praktijk hoor ik veel mensen benoemen dat ze stress ervaren. Thuiswerken is met regelmaat één van de oorzaken.
Stress is trouwens niet verkeerd. Het kan je bijvoorbeeld helpen om een bepaalde klus te klaren of je voelt de spanning voor een wedstrijd zodat er een focus ontstaat.
Langdurige stress is een ander verhaal. Het maakt je immuunsysteem kwetsbaar. Wat maakt dat je meer vatbaar bent voor ziekteverwekkers.
Massagetherapie helpt je te voelen waar zich stress bevindt in je lijf, helpt je meer tot rust te komen en is van positieve invloed op je immuunsysteem. Het kan je helpen om de balans in je leven weer te vinden.
Goed voor jezelf zorgen is belangrijk. Plan daarom herstelmomenten in. Zeker in deze tijd mag je extra lief zijn voor jezelf.