Skip to main content

Minder druk maken

Klok station zwart wit
De titel van deze blog las ik in een krant. 'Minder druk maken' staat op nummer één als het gaat om goede voornemens voor 2019. Heel eerlijk vind ik dat een goed voornemen niet per se op 1 januari hoeft te starten. 8 mei of bijvoorbeeld 12 september zijn toch ook prima dagen om te starten, maar dat terzijde. Volgens het artikel komen de oorzaken van druk en stress uit verschillende hoeken. Denk aan gezin, werk en het snelle tempo van onze samenleving. We krijgen veel prikkels binnen die ons brein soms niet allemaal kan verwerken. En neem je in je pauze ook echt pauze?

Wanneer je je beseft dat je dreigt over te gaan lopen (of misschien is dat al gebeurd), kun je jezelf afvragen: Waar maak ik mij druk om? Waarom maak ik mij druk? Belangrijke vragen en misschien komt er niet direct een antwoord, heeft het tijd nodig.
Massagetherapie is hierbij een mooi aanvulling om (weer) in contact te komen met jezelf. Om te voelen wat alle drukte en prikkels met je doen. In welke gebieden van je lijf is het het meest merkbaar? Zijn daar ook gevoelens of emoties bij? Daarnaast neem je meteen een moment voor jezelf. Hoe mooi is dat. Ik wens je een mooi 2019.